Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бяла обяви победителите в поетичния конкурс "Паметта на водата“
Автор: Екип Varna24.bg 10:47 / 05.11.2013Коментари ()910
©
За трета поредна година бе организиран и национален конкурс за поезия "Паметта на водата". Поетичният конкурс се организира от Община Бяла, под патронажа на кмета Анастас Трендафилов и се провежда със съдействието на "Сдружение на писателите" - Варна. Тазгодишното литературно съревнование се проведе под мотото: "Измислица ли е морето!" (Христо Фотев).

Участие в него взеха 32 талантливи поети от цяла България, с повече от 70 стихотворения. Журито: Ангел Дюлгеров, Владимир Стоянов и Милена Белчева, в пълна анонимност оцени всички произведения. Първо място бе присъдено на Павлина Йосева от гр. София. Второто място спечели Илиана Илиева също от гр. София. А третото бе разделено между Ивайло Терзийски от Силистра и Венцислав Василев от Варна.

Награждаването на победителите ще се проведе на 8 ноември (петък) от 18:00 часа в салона на НЧ "Пробуда 1918" гр. Бяла.

В последните години черноморската община не спира да подпомага развитието на културния живот в България, организирайки събития в подкрепа на изкуството като Националния събор на читалищата, Международния арт-пленер и Симпозиума по дървопластика. Идеята на поетичния конкурс "Паметта на водата" бе да стимулира литературното творчество посветено на многообразието на българския воден ресурс и свързаните с него философски, естетически, дори туристически вариации.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Byala-obyavi-pobeditelite-v-poetichniya-konkurs-Pametta-na-vodata-462563
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.