Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подписват договора за модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води
Автор: Екип Varna24.bg 09:04 / 02.12.2013Коментари ()1022
Днес официално ще бъде подписан Договор за възлагане и изпълнение на обществена поръчка с предмет "Инженеринг - Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ)-Варна - втори етап", "Реконструкция и модернизация на ПСОВ-Варна - втори етап и изграждане на канализационна помпена станция "Акациите" и тласкател, гр.Варна", финансиран по договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013г." Подписването ще бъде от 11,30 ч. в зала "Варна" на Общината.

Изпълнител на Договора е Обединение "ВАРНА ПСОВ" ДЗЗД. Общата стойност на Договора е 34 454 400,00 лв. с включен ДДС.

С реализацията на този Договор, ще бъде изпълнен последният етап от реконструкцията и модернизацията на ПСОВ-Варна, предвиждащ пълно третично пречистване на отпадъчните води, чрез изграждане на съоръжения за отстраняване на фосфор.

Проектът се осъществява от Община Варна, в партньорство с Общините Аксаково и Белослав. Асоцииран партньор по проекта е "ВиК - Варна" ООД.

Главната цел на проекта е опазване на водите по черноморското крайбрежие, като се достигнат емисионните ограничения за допустимо съдържание на вредни и опасни вещества в отпадъчните води, зауствани във водоприемник, определен като чувствителна зона и постигане изискванията на Директива 91/271/ЕИО за агломерации с над 10 000 екв.ж.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Podpisvat-dogovora-za-modernizaciya-na-prechistvatelnata-stanciya-za-otpaduchni-vodi-467009
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.