Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненец попадна в Параграф 22 заради точки в шофьорска книжка
Автор: Екип Varna24.bg 11:21 / 20.12.2013Коментари ()3389
©
Варненец попадна в Параграф 22. Причината е, че заради липса на точки в шофьорската му книжка, той преминал курс отново, за да си ги възстанови, но от полицията му казали, че нямал точки, за да му дадат книжката.

Днес адвокат Константин Парчев депозира искане до ОД на МВР във Варна от името на Здравко Колев. През периода от 2001 г. - 2011 г. Колев е санкциониран с различни наказателни постановления, като наред с това са му отнемани и точки. Стигнало се до момент, в който се наложило да възстанови отнетите точки, като за целта изкарал повторен курс. На 29 август придобил новата си правоспособност като му били издадени свидетелство и контролен талон с пълен брой точки.

Всички висящи и незаплатени глоби за минали периоди били погасени на основание чл. 82 ЗАНН, поради изтичане на абсолютната давност, като това фактическо положение било изцяло възприето от административно-наказващия орган.
Така придобил новата си правоспособност Колев отишъл да получи новите си свидетелство и талон, но изненадващо му било отказано с аргумента, че имал отнети точки за предходен период.

Той обяснил, че именно поради тази причина е карал повторен курс за правоспособност, докато отнетите точки касаят предходната ми такава, респективно те не могат да се съотнесат спрямо периода на новата му правоспособност, а и с възобновяването й получил пълен пакет от 39 контролни точки, разказа адвокат Парчев.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenec-popadna-v-Paragraf-22-zaradi-tochki-v-shofyorska-knizhka-470261
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.