Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МИДЦ-Варна изпрати 2013 г. с няколко приключени проекта
Автор: Екип Varna24.bg 12:32 / 03.01.2014Коментари ()655
Сдружение "Младежки информационен доброволчески център" изпраща 2013 г. с няколко приключени проекта и много незабравими мигове.

През декември бяха изпълнени последните дейности по двугодишния проект "Младежки информационно - консултантски център Варна", финансиран от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи", чрез Национална Програма за Младежта 2011 - 2015 г. Чрез този значим проект бяха финансирани много на брой младежки инициативи в областта на културата, неформалното образование, младежката креативност и творчество и други.

Над 1000 млади хора бяха консултирани за двугодишния период по различни теми, като гражданско образование, превенции, професионално ориентиране и трудова заетост и др., като формата беше чрез онлайн групови или индивидуални консултации, както и такива на живо в младежкия център помещаващ се на територията на читалище "Отец Паисий".

Голям беше броя и на младите хора потърсили различна по рода си информация - къде и как могат да продължат образованието си в чужбина, как да заминат като доброволци в европейска страна и др.

Най-атрактивни бяха над 50-те проведени обучения, които чрез модерните методи на провеждане препълваха семинарната зала на центъра. Най-интересни теми бяха: "Как да разработим проект?" , Управление на конфликти", "Гражданско образование".

Не на последно място, а и най-посетени бяха младежките инициативи и кампании, по-голямата част от които се случиха на открито в летните месеци и се превърнаха във вълнуващи преживявания. Чрез проекта беше финансирана частично и кампанията "Варна - европейска младежка столица 2016", както и честванията на Европейска младежка седмица, 12 август - Международен ден на младежта, Международния ден на доброволеца - 5 декември и много други.

През 2014 г. Сдружението отново ще кандидатства по различни национални и международни програми за финансиране, за да продължи своята дългосрочна работа в полза на местното младежко общество.

Целият екип на Сдружение "МИДЦ" пожелава на всички българи много здраве и късмет през Новата 2014 година.



https://www.varna24.bg/novini/varna/MIDC-Varna-izprati-2013-g-s-nyakolko-priklyucheni-proekta-471965
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.