Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Правителството си разчиства сметките със старата власт чрез НАП
Автор: Екип Varna24.bg 10:36 / 04.01.2014Коментари ()691
© Varna24.bg
НАП погва общо петима бивши министри, които не са подали в срок имотните си декларации пред Сметната палата. Четирима от проверяваните са от служебния кабинет на Марин Райков, а един е от правителството на Бойко Борисов. На всички тях се прави пълна данъчна ревизия, а докладът ще бъде предаден на ДАНС.

Масиран бойкот на закона са направили екс образователният министър Сергей Игнатов ( от кабинета "Борисов"), както и Асен Василев, вицепремиер и министър на икономиката в правителството на Райков и колегите му Роман Василев, министър на електронното правителство, екологичният министър Юлиан Попов и военният Тодор Тагарев, пише "Преса"

Сергей Игнатов е напуснал поста на 22 февруари 2013 г., но се е отчел два месеца по-късно и затова е даден на данъчните. Тагарев е получил предложение от президента да му стане военен съветник след края на мандата на служебния кабинет, но той отказал.

Възпитаникът на Харвард Асен Василев е посочил в декларацията си, че има заем за обучението си от 50 038 долара, взети от физически и юридически лица. В същото време на влог държи над 56 000 лв. и е дал заеми за над 105 000 лв.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Pravitelstvoto-si-razchistva-smetkite-sus-starata-vlast-chrez-NAP-472075
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.