Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Избраха председателя на ОбС Варна за шеф на НАДПОС
Автор: Екип Varna24.bg 12:37 / 15.06.2008Коментари ()1224
© Varna24.bg
Председателят на Общински съвет-Варна Борислав Гуцанов беше избран за шеф на УС на Националната асоциация на действащите председатели на Общински съвети /НАДПОС/. Общото събрание на организацията се проведе в петък в Пловдив. По устав събранието гласува членовете на УС, а впоследствие те избират председател. Кандидатурата на Гуцанов е била единствена и одобрена с пълно мнозинство от новоизбрания УС. За негови заместници в петък са избрани председателят на ОбС-Смолян адв. Иван Апостолов и председателят на ОбС-Шумен Даниела Русева.
Номинацията на варненския шеф на местния парламент е направена от членовете на стария УС. Мандатът  е четиригодишен. „Нужно е председателите на Общински съвети да работят съвместно с кметовете. Трябва да има пълно взаимодействие между тях, респективно между администрация и съвет, за да може общините да вървят напред. Противопоставянето между двете страни е грешка. За да има просперитет те трябва да са равнопоставени, да се уважават и да работят заедно", каза Гуцанов. Пред колегите си той пое ангажимент да действа и за пълно взаимодействие между Асоциацията на председателите и Националното сдружение на общините в България. През май шефът на ОбС-Варна беше избран за член на УС на НСОРБ.  На практика той е първият председател на НАДПОС, който е и член на управителното тяло на сдружението. Веднага след избора в петък Гуцанов разговарял с Дора Янкова, председател на НСОРБ. Двамата се договорили за бъдещи общи действия в различни направления.

Първото работно заседание на новия УС на Асоциацията на действащите председатели на Общински съвети ще бъде в началото на юли във Варна. Председателят на ОбС-Варна и кметът Кирил Йорданов, съвместно с Националното сдружение на общините, ще бъдат и домакини на общото събиране на шефове на местни парламенти през октомври край морето.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izbraha-predsedatelya-na-ObS-Varna-za-shef-na-NADPOS-47222
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.