Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Двама, пребили холандец, под домашен арест
Автор: Екип Varna24.bg 13:31 / 18.06.2008Коментари ()781
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд измени мярката за неотклонение и определи "домашен арест" за Алеко Алеков/19/ и Али Ахмедов/29год/, обвинени, че в съучастие с Милен Ангелов и с непълнолетния Алберт Стефанов брутално пребили и ограбили през март тази година холандски гражданин. Ангелов, който е осъждан три пъти, а последната му присъда е влязла в законна сила през октомври 2006 година ще остане в ареста, след като днес ВОС отказа да измени процесуалната му мярка за принуда. Четвъртият от групата, участвал в грабежа - непълнолетният Алберт Стефанов е под "домашен арест", определен от съда още от началото на досъдебното производство.

Пресслужбата на съда припомня, че четиримата от Каменар се разследват за грабеж, извършен в условията на съучастие и причинена средна телесна повреда на чужденец, който беше опериран по спешност в лицево-челюстна хирургия във Варна. Законът квалифицира това деяние като тежко и го наказва с "лишаване от свобода" от 5 до 15 години. След побоя холандецът останал и без златен синджир, портфейл и други вещи. По информация от прокуратурата следствените действия са към края си, а показания е дал и пострадалият холандски гражданин.

Днес съдът прецени, че има данни за обосновано предположение, че Али е участвал в действия, които имали за цел да сплашат чужденеца, но след очната ставка с пострадалия става ясно, че у него липсва категоричност по отношение действията на Али Ахмедов, който е с чисто съдебно минало. За да измени ареста на Алеко, с по-лека мярка за процесуална принуда съдът се съобрази с новопостъпилите данни за няколкото заболявания на младежа, които са се обострили в условията на ареста. Двамата обаче ще останат там докато Варненският апелативен съд разгледа на 24 юни т.год. протеста на Окръжна прокуратура против "домашния арест", определен от ВОС за Али Ахмедов и Алеко Алеков. Днешното определение на ВОС може да обжалва и Милен Ангелов.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dvama-prebili-holandec-pod-domashen-arest-47704
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.