Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пътници оценяват морските летища
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 09.07.2008Коментари ()828
© Varna24.bg
"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД стартира за втора поредна година проучване мнението на пътниците за условията и обслужването на летищата в Бургас и Варна. Проучването се провежда през летните месеци, като обхваща представителна извадка от пътниците по националности, определена според дела, който те заемат сред обслужваните на летищата гости. Методът на проучването е интервю за попълване на анкетна карта, а представителната извадка е 400 пътници за всяко от двете летища за един месец. Целта на проучването е да се анализира структурата на пътникопотока и степента на удовлетвореност от обслужването, предлагано в летищата, като в резултат - се набележат необходимите мерки за удовлетворяване изискванията на пътниците. В анкетните карти се съдържа информация за проучването, структурата на проучвания пазар, степен на удовлетвореност от обслужването, въпроси, свързани със съответното летище и съобразени с променящото се потребителско търсене.

Резултатите от проучванията се обработват от университетски екип от независими експерти с ръководител доц. д-р Лина Анастасова - член на International Sociological Association, Българската асоциация по маркетинг и редица други престижни организации. Анкетните карти дават възможност на пътниците да изкажат и своите препоръки по отношение повишаване качеството на обслужване и условията на летищата. В изпълнение на препоръките, дадени в анкетните карти през миналата година, за Лято`2008 бе направено разширение на търговските площи и на неавиационните дейности в двете летища.

«Мнението на пътниците е изключително важно за нас, а техните препоръки ни помагат да допълним приоритетните инвестиции за всяка следваща година», каза г-н Андреас Хелфер - главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

В тазгодишното проучване пътниците ще дават и мнение по въпроса какво биха искали да има в новите терминали, които ще се строят на двете летища.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Putnici-ocenyavat-morskite-letishta-50365
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.