Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чудотворната икона от Бачковския манастир във Варна на 26 юли
Автор: Екип Varna24.bg 10:50 / 12.07.2008Коментари ()1164
© Bulphoto
Множество богомолци от цяла България всяка година пренасят на ръце Чудотворната икона на Света Богородица на разстояние от няколко километра от Бачковския манастир до местността Клувията, където преданието казва, че е намерена иконата. Пищното литийно шествие ежегодно, на първия ден след Великден, събира стотици християни, които вярват, че иконата на Света Богородица прави чудеса.
Чудотворната икона на Св. Богородица от Бачковския манастир ще бъде посрещната във Варна, съобщиха от пресслужбата на Митрополията в крайморския град. Светинята ще пристигне на 26 юли.

Тя и чудотворната икона на Св. Богородица "Умиление" от старинния храм "Св. Успение Богородично" във Варна ще бъдат посрещнати на 26 юли пред Катедралата в града от митрополит Кирил. Пред двете икони ще бъде отслужен молебен и ще има бдение в чест на Освобождението на града от османското робство. След това те ще останат до 31 юли в катедралата за поклонение от миряните.

Преди Варна Бачковската светиня ще бъде посрещната на 24 юли в храма "Св. Иван Рилски" в Търговище. На следващия ден ще бъде изложена за поклонение в църквата "Св. Възнесение" в Шумен. И в двата града митрополит Кирил ще отслужи молебени пред чудотворната икона.

Източник: bTV


https://www.varna24.bg/novini/varna/Chudotvornata-ikona-ot-Bachkovskiya-manastir-vuv-Varna-na-26-yuli-50728
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.