Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съкратено съдебно следствие и ефективни присъди за мъжете отвлекли и насилвали жена
Автор: Екип Varna24.bg 14:34 / 15.07.2008Коментари ()1151
© Varna24.bg
При условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и фактите, посочени в обвинителния акт, днес Варненският окръжен съд наложи ефективни наказания под минимума определен от закона за Йордан Николов/32г./, за Веселин Илиев/30год/ и за Димитър Димитров/33год/, отвлекли и брутално насилвали дни наред жена, за да я принудят да проституира за тях.

По 2 години и 11 месеца затвор получиха Йордан и Веселин заради жестокото издевателство над жената, която през месеците май и юни миналата година два пъти била отвличана от пътя край с.Приселци и против волята й държана в две различни жилища във Варна. Именно там тя многократно е била пребивана и брутално изнасилвана, за да бъде принудена да проституира за тях. В обвинителния акт се посочват драматични обстоятелства, свързани с насилието, упражнено от двамата мъже. Пострадалата жена, която била осъдена на пробация заради проституция от шуменски съд, била водена от Йордан и Веселин редовно на срещите с пробационен служител във Варна. Няколко дни след първото отвличане жената успяла да избяга от насилниците, но се върнала отново на пътя край с.Приселци. Именно оттам на 2 юни миналата година била отвлечена за втори път вече с автомобила на Димитър. Наказанието, което получи Димитров е в размер на 1 година и 6 месеца "лишаване от свобода". След повторното отвличане последвали 4 дни с нови, още по-жестоки сцени на побой, блудства и изнасилване. Насилниците продължили да водят жената на срещи с пробационен служител и така до 5 юни, когато пострадалата успяла да избяга, но този път дала показания в Първо РПУ във Варна. Йордан, Веселин и Димитър бяха задържани три дни по-късно. Николов и Илиев продължават да са в ареста, а Димитър е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2000 лв. Днес съдът потвърди процесуалните мерки за принуда и за тримата мъже и определи общият размер на разходите по делото, които те ще дължат на държавния бюджет в размер на 2193 лв.

Пресслужбата на съда припомня, че от тримата само Йордан е с чисто съдебно минало. Веселин Илиев е бил 4 пъти осъждан за различни престъпления. Последно е излежавал 9 годишна присъда и бил условно предсрочно освободен. Димитър е двукратно осъждан за престъпления против собствеността на гражданите.

Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок пред Апелативния съд.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sukrateno-sudebno-sledstvie-i-efektivni-prisudi-za-muzhete-otvlekli-i-nasilvali-zhena-51132
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.