Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представят най-новите методи за лечение на остеопороза
Автор: Екип Varna24.bg 08:15 / 16.07.2008Коментари ()1378
© Varna24.bg
Остеопорозата, която е сред "най-младите" болести - включена е в регистъра на заболяванията на СЗО едва през 1994 г. - днес се смята за застрашаваща по размерите на разпространението си една от важните причини за ранната инвалидизация и смъртност на хората с намалена костна плътност, изложени най-силно на риска от фрактури. Представите за нея само за 10-15 години еволюират от състояние, присъщо на старостта до заболяване, което може лесно да се профилактира, а вече и ефективно да се лекува. Причина за това е не само бързия напредък на изследванията в тази област, но и острата обществена чувствителност към проблема, вследствие на която много хора търсят навременна диагностика и лечение.

Съвременните възможности за профилактика и лечение позволяват на засегнатите дори и в напреднал стадий от остеопороза да запазят активния си начин на живот и социалните си контакти, придържайки се към съобразено със здравето на костите хранене и движение и ефективно лечение, не изискващо режим на постоянен прием на медикаменти.

Днес от 18 ч. в Пленарната зала на Община Варна ще бъдат представени най-съвременните концепции за лечение на заболяването с лекцията "Остеопорозата: едно лечимо заболяване", която ще бъде изнесена от д-р Мария Николова - ендокринолог от гр. Варна. Срещата се организира от Асоциация "Жени без остеопороза" - пациентска организация, член на Международната фондация по остеопороза, със съдействието на Община Варна. След беседата лекторката ще отговори и на въпроси на присъстващите жители и гости на гр. Варна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Predstavyat-nai-novite-metodi-za-lechenie-na-osteoporoza-51185
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.