Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Белослав гони некоректен инвеститор
Автор: Екип Varna24.bg 10:47 / 25.07.2008Коментари ()1240
Община Белослав стана първата у нас, която успя чрез съда да развали приватизационна сделка с некоректен инвеститор, заяви кметът Емил Дичев.

С две свои решения Върховният касационен съд окончателно постанови да бъде прекратен договорът с фирма „Кастел ойл" ЕООД, Варна, и тя да заплати на общината неустойки в размер на 107 304 лв. заради нереализирани ангажименти, съобщиха от местния пресцентър.

Договорът с „Кастел ойл" е сключен на 21 февруари 2002 г. С него дружеството с тогавашен президент отстранения общински съветник от „Атака" в Белослав Пламен Георгиев е закупило общински имот от 6470 кв. м. Всички съдебни инстанции приемат, че инвеститорът не е спазил изрично записаното задължение да инвестира 100 000 лв. в продължение на три години в изграждане на градски басейн върху терена и да разкрие 8 работни места. Съдебните спорове за разтрогване на договора и за присъждане на неутойки по него се водеха паралелно. По делото за неустойките от компанията посочваха, че става въпрос за обикновена продажба, при която неизпълнението на инвестиционната програма и програмата за трудова заетост са несъществено задължение. Междувременно в началото на юли ОИК прекрати предсрочно правомощията като общински съветник на бившия президент на „Кастел ойл" Пламен Георгиев заради неявяването му на три поредни сесии на ОбС, допълниха от пресцентъра. Средствата, които ще получим като неустойка, ще бъдат насочени към подобряване на спортната база в града, коментира Емил Дичев. Той увери, че общината ще бъде безкомпромисна в случаите, когато се накърняват интересите на гражданите й.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Beloslav-goni-nekorekten-investitor-52555
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.