Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
“Пазари” ЕАД съкращава 10% от служителите си
Автор: Екип Varna24.bg 09:52 / 31.07.2008Коментари ()634
Съкращенията в "Пазари" ЕАД са неизбежни, разкри прокуристът на дружеството Владимир Михалчев. По думите му личният състав е доста разширен и ще се наложи да бъдат съкратени до 10% от служителите във фирмата. След внимателен подбор най-вероятно ще бъдат освободени главно фактуристи и инкасатори, поясни Михалчев. По думите му до месец-два софтуерът на "Пазари" ЕАД ще бъде напълно модернизиран, така че договори и фактури ще се издават автоматизирано. За внедряването на софтуера, който е изготвен специално за нуждите на дружеството, ръководството е инвестирало около 15-20 хиляди лева.

Варна е единственият град, където наемателите на обектите не се определят чрез търгове. Въвеждането им е един от приоритетите на фирмата, категоричен бе прокуристът. Той призна, че търговците се противят, тъй като смятат, че това ще увеличи разходите им. Така обаче можем да ограничим корупционните практики, коментира още Михалчев. По думите му при предишното ръководство на "Пазари" ЕАД изборът на наемателите е бил твърде субективен. Вече тези решения се вземали от 5-членна комисия, в която участват служители на дружеството. Според прокуриста търговете ще се внедрят като практика във фирмата вероятно през следващата година.

Преди около месец от дружеството са предприели и внезапни проверки в магазините, в следствие на което било установено, че голяма част от тях са преотдадени на трети лица. За да се спрат тези порочни практики от "Пазари" ЕАД са решили да сключват новите договори не с хората, които са наели търговските обекти, а с тези, които реално ги ползват. Вече са прекратени договорите с наемателите на 4-5 обекта. Предстои да се прекратят още поне 20 договора, поясни Михалчев.
Общинският съветник Веселин Данов, който присъства на срещата на Михалчев с търговци от "Чаталджа", обяви, че вече е постигнато решение и по казуса с "Виа монеда". Консултантският договор, сключен с фирмата преди около 6 години, е предвиждал пълна реконструкция на кооперативния пазар, но се е оказал абсолютно неизгоден. За своята дейност "Виа Монеда" е трябвало да получи близо 20% от стойността на проекта, за който се предвиждали средства по програма САПАРД. Въпреки че проектът не е реализиран, от посредническата фирма очаквали да получат крупна сума, която заедно с натрупаните през годините лихви възлизала на 3 млн. лв. След намесата на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов е договорено на "Виа Монеда" да бъдат изплатени в пъти по-малки суми от дължимата - около 200 000 лв., обяви Веселин Данов.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pazari-EAD-sukrashtava-10-ot-sluzhitelite-si-53322
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.