Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Строят ваканционно селище за 200 млн. евро
Автор: Екип Varna24.bg 09:37 / 01.08.2008Коментари ()598
Около 215 дка в Балчик ще бъдат продадени чрез конкурс за изграждане на универсален ваканционно-увеселителен комплекс. Това реши Общинският съвет на редовното си заседание вчера. Началната цена за общинския имот, който се намира между промишлената зона и вилната зона Белите скали, е не по-ниска от 8 601 000 лв. Според приетите условия размерът на предвидените инвестиции трябва да е не по-малък от 200 млн. евро, а разкритите работни места за жители на община Балчик в сферата на туризма след откриване на комплекса да са над 700.

Инвестиционното предложение за терена е постъпило от смоленското дружество "Тера транс консулт" ООД за изграждане на универсален ваканционно-увеселителен комплекс "Балчик парадайз". Предложеният мащабен проект предвижда изграждане на хотели, ваканционни къщички, басейни, спа и фитнес съоръжения, конферентни и кино зали, ресторанти, шопинг центрове, аква парк и други.

Инвестиционното намерение предвижда обща застроена площ от 600 000 кв.м. Всички екстри ще бъдат достъпни за туристите и гражданите на Балчик. Едно от амбициозните намерения на дружеството е в комплекса да се изгради най-модерният център за дайвинг подготовка на българското Северно Черноморие. В процеса на изграждането ще възникне необходимост от около 2350 работни места. Инвеститорите обявяват, че с преференции ще се използват местните доставчици и фирми за строителни материали и съпътстващи услуги. Според тях инвестицията ще подобри значително бизнес климата в града.

Общинските съветници на Белия град приветстваха с пълно мнозинство инициативата, отчитайки сериозната инвестиция за общината.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Stroyat-vakancionno-selishte-za-200-mln-evro-53483
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.