Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха крадци - рецидивисти
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 19.08.2008Коментари ()997
Ефективно наказание наложи Варненският районен съд на 28-годишния Росен Сейков за открадната от него автомобилна озвучителна уредба. На 1 юни тази година, като използвал отвертка, Росен Сейков успял да отвори чужд автомобил "Ситроен Берлинго", собственост на варненска фирма, и да отмъкне аудио-озвучителна система "Пайнер" на стойност 420 лева.

Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив. 28-годишният мъж бе наказан с лишаване от свобода за 1 г. и 6 месеца при първоначален строг затворнически режим. Той ще трябва да заплати и 73 лева разноски по делото в полза на държавата. Съдът зачете времето, през което Сейков е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража" наложи Варненският районен съд на 28-годишния Д.Х. за извършена от него кражба. Обвиняемият вече е осъждан условно за опит за кражба на авторадиокасетофон чрез използване на технически средства, което е идентично с настоящото престъпление. Д.Х. употребява наркотични вещества и води скитнически начин на живот. По отношение на него е назначена и психиатрична експертиза.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в тридневен срок.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Osudiha-kradci-recidivisti-55888
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.