Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Само 2 плажа на север били перфектни
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 22.08.2008Коментари ()700
© Varna24.bg
На пръв поглед само 2 плажа по Северното Черноморие са перфектни откъм европейските изисквания, заяви шефът на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Дамян Лазаров, но отказа да назове къде точно са еталонните плажни ивици. Инспекторите са открили нарушения, свързани с поддържането на чистотата, но много по - често нередностите са в документацията. Проверките изискват продължителен период от време и е рано да се обобщават резултатите, посочи Лазаров. Това ще се случи другата седмица, когато шефът на КЗП ще даде пресконференция във Варна. Акцията на комисията няма да обхване 100% от концесионерите, защото целта й е по-скоро превантивна, обясни Лазаров.

Най-често срещаният проблем е липсата на информационни табели за предлаганите услуги. Това е най-честа причина за налаганите санкции. Някои плажове пък не са били категоризирани.

Концесионерите доброволно оставяли свободно място за лични чадъри, отбелязват от комисията.

Според Лазаров от общо 30 проверени плажа по Черноморието само 6 изпълняват изискванията. От тях 4 са на юг. На останалите ще бъдат наложени санкции, които още не са уточнени.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Samo-2-plazha-na-sever-bili-perfektni-56208
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.