Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
СДС Варна: Тройната коалиция увеличава броя на бедните в България
Автор: Екип Varna24.bg 13:40 / 03.09.2008Коментари ()589
Управляващата тройна коалиция увеличава броя на бедните, имитира дейност по овладяване на кризата след доклада на Европейската комисия и унижава българските граждани със символично подпомагане, заяви по повод предстоящата среща на БСП, НДСВ и ДПС зам. председателят на СДС и народен представител от Варна Димитър Димитров.

Чухме хленченето на премиера Станишев, че опозицията ще провали честванията на деня на Съединението- 6 септември. Истинският провал на празника обаче е насрочен от управляващите за 5 септември- когато ще се съберат за разпределяне на бюджетния излишък. Решенията им могат да взривят българското общество и създаваното в продължение на години от СДС европейско присъствие на държавата ни, е мнението на Димитър Димитров.

Харченето на близо 6-милиардния излишък ще стане на тъмно и в сфери, популистки определяни като социални. От месеци предупреждавам, че убийствената инфлация, подмяната на данни от статистиката и братско- социалистическото пилеене на парите на българските данъкоплатци е заплаха за европейската определеност на България и ще има тежки последици, припомни синият депутат.

Той е обезпокоен и от вече нескритите противоречия в управляващата коалиция по конкретното разпределение на излишъка. Явна е липсата на стратегия за развитие на структурните отрасли и подобряване на живота на хората. Отговорностите се подменят с пакети за бедни, стотинки към пенсиите и запълване на дупки по пътната мрежа на „наши" общини.

СДС има внесено проекторешение в парламента за влагане на 6-те милиарда лева в т. нар. сребърен пенсионен фонд, за да се гарантира капиталова основа и намаляване на осигурителната тежест, поне с 10 пункта. Бъдещето не е патент на комунисти и царедворци. Заради отговорността си към всички сънародници СДС ще изпълнява ангажимента си да контролира управляващите.


https://www.varna24.bg/novini/varna/SDS-Varna-Troinata-koaliciya-uvelichava-broya-na-bednite-v-Bulgariya-57672
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.