Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Факултетът по фармация с награда от конкурса "Сграда на годината“
Автор: Екип Varna24.bg 14:19 / 08.12.2015Коментари ()1009
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Медицинският университет във Варна, който през последните няколко години се превърна в предпочитано място за обучение по медицински науки както за българи, така и за младежи от цял свят, спечели ново отличие. Този път високата оценка за университета идва от най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата - националния конкурс "Сграда на годината 2015". 

Авторитетното 24-членно жури, съставено от уважавани представители на професионалните общности, определи специалната награда в категория "Образователна инфраструктура" да бъде връчена на МУ-Варна за новото бижу на Факултета по фармация.  

Модерната, високотехнологична 9-етажна сграда на Факултета по фармация бе открита на официална церемония в средата на октомври, само една година след първата копка и старта на строежа. На разположение на студентите и преподавателите от МУ-Варна са две учебни аудитории с 92 и 98 места, лекционна зала със 70 места, заседателна зала с 30 места, четири семинарни и учебни зали. 

Във Факултета по фармация са разположени още много лаборатории, съобразно нуждите на процеса на обучение, библиотека с читалня, хранилище и компютърни зали, осигуряващи самоподготовката и достъп до професионална информация на студентите. За обучението на бъдещите магистър-фармацевти е предвидена и учебна аптека, спомагаща практическата насоченост на учебния процес и панорамно интернет кафе на последния етаж с музейна експозиция на растителни видове с приложение в лечението и практиките на фармацевтиката.

През последните две години, благодарение на значителниинвестиции в образователната инфраструктура, дигиталните технологии, кадрите и отличния мениджмънт на ръководството, МУ-Варна увеличава двойно капацитета си и преминава необходимата за това акредитация. В морската столица се обучават над 5 000 студенти, докторанти и специализанти. По специалностите "Медицинска сестра" и "Акушерка" се обучават студенти и във филиалите в Сливен, а от тази учебна година и във Велико Търново и Шумен. Студентите там слушат в реално време лекциите, на които присъстват и колегите им във Варна. 

Над 1200 студенти от 44 държави в света вече са направили избора си на базата на обективна оценка за това, какво предлага университетът и какво е качеството на подготовка, която той дава. Най-голям е броят на чуждестранните студенти от страните членки на Европейския съюз, Германия, Великобритания, Испания и др. Чуждестранните студенти имат възможност да се обучават както на български език, така и в англоезични програми.




https://www.varna24.bg/novini/varna/Fakultetut-po-farmaciya-s-nagrada-ot-konkursa-Sgrada-na-godinata-602322
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.