Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
25 варненски ученици ще се съревновават в ораторски форум
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 11.12.2015Коментари ()614
© Varna24.bg
Заключителната част от Младежкия ораторски форум "Св. Климент Охридски" ще се проведе днес от 14.30 ч. в залата на Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил".

През 2016 г. се навършват 1100 години от успението на Св. Климент Охридски, един от създателите на българската писменост и култура, затова неговата личност е избрана за патрон на ученическото състезание по ораторство и за основна тема на речите в първото издание.

Проявата има за цел да обърне вниманието на учениците към българската история и култура, да насърчи развитието на речевите и словесните им способности и да формира у тях лидерски качества, за да могат да предават на другите своите убеждения и да ги защитават.

Във форума ще участват 25 ученици от 11 варненски училища - Математическата гимназия, Хуманитарната гимназия, V езикова гимназия, школите на Общинския детски комплекс - "Младежки детски парламент" и "Европейски мост", и др.

Младежите ще говорят по две теми: "Св. Климент Охридски" и "Свободна тема". Според регламента, речите трябва да са не по-кратки от 3 минути и не по дълги от 5 минути. Петчленно жури ще оценява: подготовката по темата, умението да се защити собствената теза, способността за диалогичност и реакция, способността да се изслушва друго мнение.

Освен наградата на журито, свой победител ще излъчат и самите участниците, и публиката. Всеки участник ще получи грамота и книга.

Източник: Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/25-varnenski-uchenici-shte-se-surevnovavat-v-oratorski-forum-602990
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.