Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сметопочистващите фирми отнесли 750 000 лв. глоби от общината
Автор: Екип Varna24.bg 17:00 / 11.12.2015Коментари ()860
© Varna24.bg
Глоби за 750 000 лева е наложила Община Варна на сметочистващите фирми през тази година, предаде Дарик. Това стана ясно от думите на шефа на дирекция "Опазване на обществения ред" Николай Няголов, който пред съветниците от комисията "Благоустройство и комунални дейности" призна, че много трудно се установяват и санкционират фирмите и гражданите, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места. Обикновено те правят това през нощта в местности край Варна или в близост до горски масиви.

Три акта са съставили общинските служители на жители на квартал "Максуда". Един от глобените е обитател на незаконна постройка, който произвеждал рогозки, а боклука пускал в дерето.

27 млн. лв. ще е бюджетът на Варна за чистотата през следващата година. От тях около 10 млн. лв. са предвидени за разплащане със завода за преработка на отпадъци в Белослав и за трансфери към община Аксаково за депониране на отпадъци в село Въглен. 8,8 млн. ще бъдат разходите за сметопочистващите фирми, а останалата част ще бъде изразходвана за поддържане на териториите за обществено ползване.

Само 9 от всичките над 230 ремонтирани детски площадки са платени от общината на изпълнителите. Останалите още не са въведени в експлоатация, заяви зам.-кметът Христо Иванов на въпроси на съветниците от комисията по "Благоустройство и комунални дейности".

Техните колеги от "Собственост и стопанство" разрешиха на ръководството на Двореца на културата и спорта да обяви търг за отдаване под наем на помещение от 825 кв. м., от които търговската площ е 625 кв. м. Наддаването ще започне от 7200 лв. без ДДС за месечен наем, като със спечелилия ще бъде подписан 10-годишен договор. Изискването към него е да направи инвестиции в размер на 900 000 лева.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Smetopochistvashtite-firmi-otnesli-750-000-lv-globi-ot-obshtinata-603129
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.