Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Митрополит Йоан: Рождението на Иисус Христос е велико събитие в духовната история на човечеството
Автор: Екип Varna24.bg 15:49 / 23.12.2015Коментари ()962
©
Рождението на Иисус Христос е велико събитие в духовната история на човечеството. Това заяви Варненският и Великопреславски митрополит Йоан в Рождественското си послание към миряните, предаде "Фокус". 

"В тези преблагословени дни, когато изпитваме духовна сладост от великия празник на преславното Христово Рождество, боговдъхновеният църковен песонописец възклицава: "Христос се ражда - славете Го! Христос идва от небесата - посрещнете Го!". Рождението на Иисус Христос е велико събитие в духовната история на човечеството и по-частно в историята на човешкото спасение. Единствено и неповторимо е това събитие, защото Иисус Христос веднъж дойде на земята като Спасител, Който възвести истината за живота и неотменимостта на закона на братолюбието, а чрез страданията и смъртта Си примири човека с Бога и го изкупи от греха. Божият Син се роди заради нас, та, както св. ап. Павел казва, "да получим осиновението". Да станем синове Божии по дух и благодат, то значи да възлезем твърде високо, да приемем голяма Божия милост. Това е възможно за човека, но не с неговите собствени сили. Той трябва да се роди свише от Бога. Условие за това е приемането на Иисус", посочи още митрополит Йоан. 

"Нека ведно отправим горещи молитви към витлеемския Богомладенец, Княз на мира, да ощастливи човечеството с неизмеримата си благост, та през настъпващата Нова година и завинаги светът да бъде спасен от развихряне на унищожителна война. Всещедрият Бог да Ви дари крепко здраве, бодрост и нови сили за благословен успех във Вашите трудове за изграждане на семейно щастие, дух на братство и много радости в праотеческата ни православна вяра", подчерта митрополитът. Той призова да продължи изграждането на нови храмове.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mitropolit-Ioan-Rozhdenieto-na-Iisus-Hristos-e-veliko-subitie-v-duhovnata-istoriya-na-chovechestvoto-606034
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.