Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фестивалният ще светне в цветовете на европейския флаг на 9 май
Автор: Екип Varna24.bg 16:24 / 03.05.2016Коментари ()1040
© Varna24.bg
Вечерта на 9 май - Деня на Европа - точно в 21.00 ч., емблематични сгради в София, Пловдив и Варна ще бъдат осветени в цветовете на ЕС. Това са трите български града, избрани за Европейски столици на различни международни прояви. 

Съвместният проект на Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България предвижда светлинно и музикално шоу да освети с цветовете на европейското знаме и да озвучи с химна на ЕС Националния дворец на културата в София ("Европейска столица на спорта" за 2018 г.), сградата на Община Пловдив (Европейска столица на културата през 2019 г.), както и сградата на Фестивалния и конгресен център във Варна, която ще бъде Европейска младежка столица през 2017 г.

Освен това на 9 май популярни личности ще четат интересни и забавни истории, посветени на мира и единството в Европейския съюз. Голямото публично четене под надслов "Истории за Европа" ще представи 10 специално подбрани текста, написани от любители на късия разказ - хора с различни професии и на различни възрасти, които споделят своите преживявания като граждани на ЕС. 

Проектът "Истории за Европа" е друга съвместна инициатива на Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, която се осъществява в партньорство с "Пощенска кутия за приказки".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Festivalniyat-shte-svetne-v-cvetovete-na-evropeiskiya-flag-na-9-mai-637947
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.