Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Учат инвалиди как да се пазят от бедствия
Автор: Екип Varna24.bg 10:00 / 29.10.2008Коментари ()617
Образователен филм за това как да реагират хората в неравностойно положение в случаи на бедствия и аварии ще правят във Варна. Той ще бъде заснет по време на седмицата на отворени врати, посветена на Международния ден на хората с увреждания. В нея приоритетно ще бъдат обучавани деца - инвалиди. Тя ще протече в цялата страна и ще обхване децата с увреждания от I до XII клас. За незрящите ученици вече са отпечатани образователни материали на брайлово писмо. Това съобщи главен инспектор Георги Атанасов, отговарящ за обучението в териториална дирекция "Гражданска защита" - Варна.

Кампанията ще стартира в морския град на 3 ноември и ще бъде закрита след месец в София.

Обучението ще стартира в понеделник в СОУ "Проф. д-р Иван Шишманов". В училището за деца с нарушено зрение в кв. "Аспарухово" ще бъде открито ателие "Мисия спасител" и ще се проведе практическо усвояване на плана за действие при земетресение.

Целта ни е материалите да се използват активно и в часовете на класния ръководител да се извършва системно обучение и на децата в неравностойно положение, каза още Атанасов. Той добави, че тяхното обучение е малко по-сложно, защото в него задължително трябва да участват и придружителите им.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchat-invalidi-kak-da-se-pazyat-ot-bedstviya-64284
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.