Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Преподаватели от Хуманитарната скочиха в защита на директора си
Автор: Екип Varna24.bg 09:43 / 31.05.2016Коментари ()3013
©
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
149 души, педагогически и непедагогически персонал от НГХН "Константин Преславски" във Варна са се подписали в защита на досегашния директор на учебното заведение Валентина Крачунова. Подписката е във връзка с обявения конкурс за нов директор. 

В писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на образованието Меглена Кунева, до председателя на народното събрание и началника на РИО на МОН Венцислава Генова педагозите настояват длъжността директор да продължи да заема именно Валентина Крачунова. 

"В периода от 1996 г. до настоящия момент училището е ръководено от г-жа Крачунова. Тя е и автор на стратегия за развитието на училището, изпълнението на която вече 20 години е доказателство, че всеки ден от работата на училището е крачка напред към успеха.

Заявяваме ясно и категорично нашата позиция, че предстоящото обявяване на конкурс за нов директор в навечерието на влизане в сила на Закона за училищното и предучилищно образование и следващите от това необходими промени в статута на гимназията е недопустимо и е опит за дестабилизация , чийто следствия биха довели до унищожаване на изградения уникален училищен модел", се посочва в писмото.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Prepodavateli-ot-Humanitarnata-skochiha-v-zashtita-na-direktora-si-644316
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.