Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Силният туристически сезон не доведе повече посетители в зоокъта
Автор: Пламена Николова 12:08 / 18.10.2016Коментари ()4868
Силният туристически сезон не успя да доведе повече посетители във варненския зоокът, сподели за Varna24.bg директорката на парка Иванка Стоянова. 

Общо 132 000 са били туристите и жителите на града, които са решили да прекарат известно време сред животните, толкова, колкото и миналата година.

"Можем да кажем, че сме доволни от посещенията, дай Боже да има хубаво време и до края на годината зоопарка да остане любимо кътче на деца и възрастни", допълни г-жа Стоянова.

Днес парка беше изпълнен с детска глъчка, а повод за това беше рождения ден на младите лъвчета, които навършиха 2 години. Малчуганите рецитираха стихчета и пяха песнички на царя на животните. Тримата рожденици, Малкия принц, Бойко и Флорентина, получиха специална торта от месо и много подаръци, с които да се забавляват.

От зоопарка уточниха, че вече са взели мерки за зазимяването на топлолюбивите животни като лъвовете и приматите. Повечето питомци понасяли с лекота нашия климат. 

Част от приматите били прибрани в зимно помещение. Други, на които влияе студеното време са папагалите и те ще зимуват на закрито. Има достатъчно осигурена храна и дърва за печките на твърдо гориво, с които се отопляват животните, допълни директорката на зоопарка.

От септември месец животните са на зимна диета. Тези, на които предстои зимен сън, имат променен хранителен режим. На птиците е завишена дозата от слънчоглед, за да могат да натрупат подкожна мазнина. За тревопасния сектор са включени повече моркови и цвекло, за да натрупат повече витамини. Други животни, като лисиците, вълците и камилата, сами се подготвят за зимата като сменят козината си и слагат зимните кожухчета.

Мечката също получава по-големи порции храна, за да може когато дойде периода на зимен сън, което се изразява в оттегляне в бърлогата и спиране на храненето, да може да има сили да изкара студените месеци без храна. Друго животно, което спи зимен сън е язовеца. 

Все още в зоокъта търсят осиновители за много от животните. 

"Надяваме се, че ще намерим. Винаги съм казвала, че по-добре е да се осинови животно в зоопарка, отколкото у дома, защото при нас има квалифицирана работна ръка и добре се грижим за животните. С получените средства тази година направихме ветеринарна амбулатория, купуваме храна и спазваме волята на осиновителите за това как да бъдат харчени средствата, които постъпват от осиновяването", допълни г-жа Стоянова. 

Все още няма информация около новата зоологическа градина, която предстои да бъде изградена във Варна.

От ръководството на зоокъта поканиха малчуганите и техните родители на 31 октомври, когато в парка ще бъде организиран празник за Халоуин.



Още по темата: общо новини по темата: 9
23.12.2016 »
25.11.2016 »
15.08.2008 »
23.06.2008 »
20.06.2008 »
10.06.2008 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Silniyat-turisticheski-sezon-ne-dovede-poveche-posetiteli-v-zookuta-677172
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.