Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Потвърдиха ареста на служителя на Автокъща „Спартак”, обвинен за участие в престъпна група
Автор: Екип Varna24.bg 14:56 / 02.12.2008Коментари ()1095
41 годишният служител на Автокъща „Спартак" във Варна Свилен Николов, обвинен за участие в престъпна група ще продължи да пребивава в ареста, след като днес състав на Варненския апелативен съд остави без уважение молбата на адвоката му за изменение на процесуалната мярка за принуда и потвърди определението на ВОС от началото на ноември, с което е било потвърдена най-тежката мярка за неотклонение.

Пресслужбата на съда припомня, че Николов е в ареста от 1 октомври тази година, след като бе привлечен като обвиняем по мега-дознанието, което разследва дейността на мащабна престъпна група, обвинена в извършването на тежки престъпления, сред които разпространение на наркотици, склоняване към проституция и трафик на хора.

Въззивната инстанция споделя убедителните съображения на Варненския окръжен съд, според които са налице безспорни гласни свидетелства и други доказателства, мотивиращи обоснованото предположение, че Свилен Н. е извършител на престъпленията, за които се разследва. Редица свидетелства определят Николов като „дясната ръка" на Ив.Сл., който е друг обвиняем по това дознание. Според съда неприемливо е твърдението на защитата, че придобиваните от Николов парични суми били от рутинните действия в автокъщата, а не от други дейности. В настоящото производство не подлежат на обсъждане и преценка въпросите за вината, т.к. те ще бъдат обект на анализ при разглеждане на делото по същество. Свилен Н. е двукратно осъждан, а последното престъпно деяние е извършено в изпитателния срок на предходната му присъда. Това е факт, който обосновава извода на съда, че ако е на свобода Николов може да се укрие от следствените действия.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Potvurdiha-aresta-na-sluzhitelya-na-Avtokushta-Spartak-obvinen-za-uchastie-v-prestupna-grupa-68320
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.