Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предстои третият турнир по ускорен шах на ПП ГЕРБ - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:21 / 04.12.2008Коментари ()786
Престои третото издание на традиционния за ПП ГЕРБ - Варна турнир по ускорен шах. Той ще се състои в зала „Палас прес" на ДКС на 7 декември, неделя, и е с начален час 13 ч. Надпреварата ще бъде открита от областния и общински ръководител на ПП ГEРБ - Варна, Павел Димитров. Съинициатори за нейното провеждане са партийните организации в районите „Одесос" и „Приморски".

Турнирът, в който могат да участват шахматисти от всички възрасти, ще се проведе по швейцарска система в седем кръга в съответствие с Правилника на шахмата на ФИДЕ и правилата на ускорения шах. Контролното време е 16 минути на състезател за завършване на партията. За съставяне на двойките за игра се използва специализирана компютърна програма "SWISS PERFECT". Играе се с механични и електронни часовници.

Класирането ще е в зависимост от набраните точки на отделните партии. В случай на равенство ще се прилагат последователно следните допълнителни показатели: 1. Медиана - Бухолц; 2. Бухолц; 3. По-голям брой победи; 4. Коефициент на натрупване. 5. Бергер.

Предвидени са и награди. Те са: първо място - 150 лв.; второ място - 100 лв.; трето място - 80 лв. Парични награди ще има и за класиралите се до осмо място включително, както и за най-добре представили се жена, ветеран (над 60 год.), дете до 12г. и дете до 10г.
Техническата конференция ще се проведе от 12,30 ч. на 7 декември в зала "Палас прес" под ръководството на главния съдия - Красимир Николов (съдия републиканска категория) и Валери Лилов - секретар.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Predstoi-tretiyat-turnir-po-uskoren-shah-na-PP-GERB-Varna-68584
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.