Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жива щука нахапа клиенти на морето
Автор: Екип Varna24.bg 10:19 / 06.12.2008Коментари ()1886
© Impact Press Group
Жива щука изпонахапа клиенти на голямата рибна борса във Варна. Хищникът е коварен, има зъби и на езика, предупредиха в навалицата рибари. Рибата надупчи ръцете на любопитните, които посегнаха да я пипнат в живарника. Не прости и на търговците, които се опитаха да я извадят, за да я предадат на купувачите.

Живата щука е по-вкусна от шарана, не мирише на тиня, а месото й е бяло и без кости. Затова ден преди Никулден хората я предпочитаха, въпреки цената от 8 лева.
Шаранът ще удари днес 10 лева, вайкаха се мераклиите за прясна риба. Затова хората бързаха да подсигурят блюдото преди Никулден. По-млади и мързеливи домакини предпочитаха гол шаран, за да не го чистят. Но колкото люспи, толкова пари догодина, увещаваше хората изпечена търговка. Друга събираше клиенти с виетнамско филе пангасиус по 5,90 лева, което било също като нашия шаран, дори пържено било още по-вкусно.

Толстолобът върви по 3 лева, а транжиран на порции - по 6,50 лева за килограм. Фенове на морската риба не приемат традицията на празничната софра и затова купуват евтин калкан. Цената му е паднала до рекордните 14 лева за кило. Докато в големи търговски вериги върви по 30 лева за килограм. Замразеният паламуд, който беше хит тази есен, удари 10 лева. Гренландски скариди се харчат като семки по 78 стотинки за 100 грама.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Zhiva-shtuka-nahapa-klienti-na-moreto-68821
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.