Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдят пиян шофьор, погубил приятеля си
Автор: Екип Varna24.bg 09:46 / 30.12.2008Коментари ()838
© Varna24.bg
Дело, в което обвиняем е пиян шофоьор, който предизвикал катастрофа, бе разгледано във Варненския окръжен съд.

На съдебната скамейка беше застанал 33-годишният Пламен Пенев. Варненецът седнал зад волана след обилна почерпка и впоследствие катастрофирал. Пътнотранспортното произшестрвие било фатално за возещия се на предната седалка негов приятел - Свилен С.

Инцидентът станал на 17 откомври 2007 година. Двамата приятели решили да отидат в Обзор да гледат футболен мач. Качили се в колата на Пенев - "Мазда", и потеглили към крайморското градче. Според обвинителния акт, времето било сухо и ясно, а пътят - много хубав. Зад волана бил седнал Пламен, защото Свилен нямал шофьорска книжка. Около село Горица обаче имало ремонтни действия на пътя, но маркировка не била поставена. Пенев преминал от там с много висока скорост. Той загубил контрол над автомобила, който се занесъл и се забил в дърво, в крайпътна горичка. Вследствие на сблъсъка Свилен загинал на място. От направената съдебно медицинска експертиза станало ясно, че той издъхнал от множеството травми - счупване на черепа и вътрешни разкъсвания.

Делото бе отложено заради назначена нова комплексна експертиза, която трябва да установи каква е била концентрацията на алкохол в кръвта на подсъдимия.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sudyat-piyan-shofyor-pogubil-priyatelya-si-71452
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.