Няколко лесни и бързи идеи за красиви великденски яйца | ||||||
| ||||||
Първото яйце винаги трябва да е червено. С него се прави кръст на челото на членовете на семейството, та дори и на домашните животни. За да стигнем до боядисването обаче, трябва да сварим яйцата, без да ги счупим. Вижте няколко съвета за по-здрави яйца: -Яйцата трябва да са със стайна температура, преди да ги сложите да се варят. -Поставете ги в още студената вода, а не когато заври. -Добавете във водата една лъжица сол и една лъжица оцет. -Редят се на един ред на дъното на съда, в който се варят. Не ги поставяйте едно върху друго, просто изберете по-голям съд. -Един пръст вода трябва да покрива яйцата по време на варене. -Варете ги на ниска степен на котлона. -Продължителността на варене трябва да е между 8 и 10 минути. -Задължително охладете яйцата, след като ги махнете от котлона. -Сега идва моментът на боядисването. И тук има съвети, които трябва да спазвате, за да се сдобиете със здрави и красиви великденски яйца: -Боята се разтваря в гореща, а не в студена вода. -Във всяка боя се добавя по една лъжица оцет. -Най-малко две минути оставяйте всяко яйце в боята, за да се получи наситен цвят. |
Още по темата: | общо новини по темата: 70 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница |