Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха мъж от с.Казашка река, обвинен в две тежки престъпления - в подбудителство и в убийство
Автор: Екип Varna24.bg 15:41 / 12.01.2009Коментари ()1761
41-годишния Стоян С.П. от с.Казашка река, Варненска област от днес е с първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. Мъжът е привлечен като обвиняем по две дознания на ОД на МВР във Варна и ще бъде разследван за подбудителство към убийството на Манол Х./45год/ и за убийството на Златко К./35год/. Досъдебното производство за убийството на Манол е  започнало след изчезването му от лятото на миналата година. Едва след ареста на Недялко Д, задържан в Хасково във връзка с друго престъпление и след направени от него неочаквани признания пред съдия, към разследването за изчезването на Манол е привлечен Стоян П. Събраните гласни доказателства, както и справка за мобилните разговори между Стоян и Недялко  дават основание на съда да направи обосновано предположение, че той е поръчител на убийството на Манол. Задържаният в Хасково мъж насочил разследващите и към извършването на друго убийство - това на Златко К., за което обвинява Стоян. При извършване на процесуално-следствените действия телата на убитите мъже били открити в района на с.Приселци и в района на с.Гроздьово, община долни Чифлик.

За да определи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража" днес Варненският окръжен съд се съобрази със събраните гласни и други доказателства и по второто досъдебно производство, по което Стоян се разследва и което е свързано с убийството на Златко К. Освен категоричния обоснован извод, че на този етап от разследването може да се твърди, че Стоян е съпричастен към това престъпление, съдът прецени, че има и опасност, ако е с по-лека мярка за неотклонение мъжът да се укрие или да извърши други престъпления. Той е многократно осъждан, а последните му три присъди са за престъпления против личността и против собствеността, извършени при условията на опасен рецидив. Предстоят множество процесуално-следствени действия и според ВОС най-адекватната в настоящия момент процесуална мярка за принуда спрямо Стоян П. е "задържане под стража".

Ако обжалва днешните определения на съда той ще се яви пред въззивната инстанция на 20 януари от 11,00 часа.




Още по темата: общо новини по темата: 6
02.03.2011 »
19.10.2010 »
14.04.2009 »
01.04.2009 »
20.01.2009 »
13.01.2009 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zadurzhaha-muzh-ot-sKazashka-reka-obvinen-v-dve-tezhki-prestupleniya-v-podbuditelstvo-i-v-ubiistvo-72772
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.