Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изпитателен срок за мъж, насилвал няколко пъти 12-годишно момче
Автор: Екип Varna24.bg 13:59 / 22.01.2009Коментари ()657
Варненският районен съд наложи условно наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 5 години изпитателен срок, на 52-годишният Али Исмаил. Той бе признат за виновен в това, че през 2000 г., извършил действия на полово удовлетворение с малолетно лице от същия пол, чрез употреба на сила и заплашване. Съдът оправда 52-годишният мъж по първоначално повдигнатото му обвинение за блудство.

Самото деяние е извършено нееднократно, през есента на 2000 година в кв."Аспарухово", спрямо 12-годишно тогава момче. Производството по делото бе отлагано няколко пъти досега, поради неявяване на пострадалия и неговата майка, както и липса на данни за постоянно им местоживеене в страната или чужбина. Потърпевшият от деянието младеж (към момента 20-годишен) бе обявен за общодържавно издирване с мярка от ВРС "установяване при влизане или излизане от РБългария и връчване на призовка". В съдебно заседание днес бяха разпитани трите вещи лица, изготвили различните експертизи по делото. Приобщената съдебно-психиатрична експертиза сочи, че момчето в резултат на деянията страда от разстройство на сексуалния идентитет - транссексуализъм (т.е. до трайно желание за промяна на първичните и вторични полови белези на лицето, за да бъде възприемано като лице от женски пол).

Районният съд осъди 52-год. Али Исмаил да заплати на потърпевшия граждански ищец сумата от 4000 лв. /заедно със законната лихва/ за претърпени неимуществени вреди, както и държавната такса върху уважения иск, и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izpitatelen-srok-za-muzh-nasilval-nyakolko-puti-12-godishno-momche-74185
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.