Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С 2,9 млн. лв. ремонтират читалищата в община Аврен
Автор: Екип Varna24.bg 14:56 / 27.01.2009Коментари ()513
2,925 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонтирането и обрудването на читалищата в община Аврен. Парите са спечелени по оперативната програма "Регионално развитие". Ще се реновират 15 читалищата в Аврен, Синдел, Близнаци и Равна гора, които имат съществено значение за културния живот. Към тях, дейност развиват 10 самодейни групи за изворен фолклор, 4 детски вокални групи и 6 детски танцови състава.

Формациите редовно участват в ежегодните културни прояви от общински, регионален и национален характер. Към 10 от читалищата функционират библиотеки, разполагащи с над 13000 тома книжен фонд, който се нуждае от обновяване. Състоянието на сградния фонд е незадоволително и възпрепятства нормалната читалищна дейност и развитието на културен живот, съобщиха от пресцентъра на община Аврен.

Модернизирането на читалищните бази ще допринесе за подобряване начина на живот на местното население. Ще се повиши значимостта на региона в културно отношение и съответно неговата привлекателност и като цяло ще се разшири възможността за едно постоянно развитие.

В проекта са заложени и мерките за енергийна ефективност за оптимизиране на общинските разходи за електроенергия. Предвижда се и осигуряването и достъпна архитектурна среда, посредством изграждане на рампи за хора с увреждания.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/S-2-9-mln-lv-remontirat-chitalishtata-v-obshtina-Avren-74826
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.