Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Свалили 29 рекламни табели от търговски обекти във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:46 / 28.01.2009Коментари ()704
246 са рекламно-информационните елементи върху търговски обекти, съобщи Иван Иванов, шеф на общинския отдел "Контрол на търговската дейност и туризма". Данните от отчета за миналата година той представи пред съветниците от постоянната общинска комисия "Туризъм, търговия и рекламна дейност". В момента в процес на проверка са 98 табели. Ако се окаже, че те не могат да бъдат узаконени, ще ги премахнем, увери Иванов. По думите му комисията, която контролира рекламните елементи върху търговските обекти през 2008 г. е издала 20 наказателни постановления. Премахнати са 29 табели и 8 билборда.

Местните депутати гласуваха допълнение в общинската наредба за рекламната дейност. То предвижда в срок до 30 юни комисията по реклама да изготви схема на табелите върху одобрените от кмета позиции. Изработената схема ще трябва да бъде актуализирана до 31 декември.

Председателят на общинската комисия Красимир Симов пояси, че става въпрос за позиции на рекламно-информационни елементи, които се одобряват от администрацията, след като реално бъдат поискани от гражданите. За да се улесни работата на общинските органи Иван Иванов предложи в схемата позициите на табелите да бъдат номерирани по вид както това се прави за временните търговски обекти.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Svalili-29-reklamni-tabeli-ot-turgovski-obekti-vuv-Varna-74988
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.