Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тръгва дело за крупна измама
Автор: Екип Varna24.bg 09:35 / 29.01.2009Коментари ()1150
Във Варненския районен съд тръгва делото срещу 23-годишната Виолета Рангелова от София, обвинена за измама в големи размери. Според обвинението софиянката успяла да заблуди 58-годишен варненец, като успяла да го накара да закупи и обзаведе на нейно име апартамент във Варна за близо 200 000 лева, съобщиха от съда.

В началото на 2006 г. 20-годишната тогава Виолета започнала да поддържа близки отношения с управител на търговско дружество, след което той я назначил на работа. През есента Рангелова помолила управителя да ù даде пари на заем за покупка на жилище във Варна. Обяснила, че бързо ще върне парите, тъй като майка ù се занимавала с внос на коли от Холандия, а баща ù разпродавал собствени земи в страната. Потърпевшият мъж склонил да даде исканата сума за покупка на апартамент, защото служителката му нееднократно провеждала убедителни телефонни разговори с родителите си с уверение, че при реализация на техните сделки ще се издължи.

Жилището било купено на 27 септември същата година за сумата от 180 000 лева, взети от мъжа срещу касов ордер от касата на собствената му фирма. В договора пред нотариус за стойност на сделката е посочена сума, равна на 29 000 евро, каквато е обичайната практика при покупко-продажби на недвижими имоти.

Наказателното дело по случая ще се гледа от 29-и състав на Варненски районен съд от 13,30 часа.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Trugva-delo-za-krupna-izmama-75059
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.