Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 1700 военни от Варна чакат за жилища
Автор: Екип Varna24.bg 10:54 / 30.01.2009Коментари ()706
1758 са картотекираните военнослужещи от Варна с жилищен проблем, научи "Позвънете Новини". Най-многобройни сред нуждаещите се са тричленните семейства. От домове се нуждаят и четири, и петчленни семейства. Морската столица се нарежда на едно от първите места по брой картотекирани, сочи справка на военното министерство. Последното планира да проучи пазара на недвижими имоти, с цел попълване на оборотния жилищен фонд за военнослужещи от Българската армия. Първите обследвания ще се проведат в столицата, Варна и Пловдив.

Все още е рано да се каже колко жилища ще бъдат закупени в отделните градове, казаха от пресцентъра на ведомството. От там допълниха, че приоритетно ще се търсят апартаменти с квадратура 60-80 кв. м, тъй като броят на нуждаещите се тричленни семейства в страната е най-голям. При проучванията ще се вземат предвид и мястото, цената, качеството на изпълнение, инфраструктурата и транспортните връзки. Първоначално ще се закупуват жилища в завършен вид с издадено разрешение за ползване на сградата. Друг водещ критерий е да са ситуирани по възможност в един и същ жилищен комплекс, блок или вход, с цел улесняване работата по бъдещата им поддръжка като сграден фонд, режийни и обслужване.

Проучванията ще се провеждат от Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната". Сформирана е и 15-членна комисия от военнослужещи, която ще защитава интереса на преките ползватели на бъдещия ведомствен фонд. Тя ще има правото да извършва огледи на място, както и да дава писмени становища и предложения за одобрените от нея имоти. От Министерството на отбраната планират до края на мандата на правителството да похарчат 24 млн. лева за попълване на жилищния фонд.

Източник: в. "Позвънете"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-1700-voenni-ot-Varna-chakat-za-zhilishta-75248
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.