Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Постоянен арест за двамата мъже, уличени за убийството на наркодилър
Автор: Екип Varna24.bg 15:11 / 05.02.2009Коментари ()805
© Varna24.bg
29 годишният Илхан М. и Милен П., на 27 год, и двамата от Варна, уличени за убийството на наркодилъра Юлиян П. от днес са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд окръжен съд. Двамата са обвиняеми по досъдебно производство на ОД на МВР Варна и се разследват за умишленото убийство на Юлиян П., по прякор "Пелтека". Те бяха арестувани в началото на седмицата и след самопризнанията на Илхан, в землището на с.Господиново, община Бяла е било изровено тялото на Юлиян. 

За да определи най-тежката мярка за процесуална принуда ВОС анализира всички събрани до настоящия момент гласни, писмени доказателства, съдебни експертизи,  както и със самопризнанията на Илхан. Преценени в съвкупност те обосновават предположението че двамата са съпричастни към убийството на Юлиян. Както единият, така и другият обвиняеми са многократно осъждани и за тях това престъпление е при опасен рецидив. Умишленото убийство е тежко по смисъла на закона престъпно деяние и за него се предвижда наказание от 15 до 20 години "лишаване от свобода", доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

При анализа на материалите, които обосновават предположението, че Милен е извършител на престъплението, за което се разследва съдът намира, че събраните доказателства спрямо него са изключително противоречиви. Данни за съучастието на Милен в убийството но Юлиян има в показанията на Илхан. Обясненията обаче на отделни факти са опровергани от събраните допълнително  гласни  и други  доказателства. В настоящото производство съдът намира, че обоснованият извод, относно съучастието на Милен в престъпното деяние е налице. Предходната съдимост и на двамата е допълнително основание на съда за преценка, че ако са на свобода те могат да извършат друго престъпление или да се укрият от наказателно преследване.

Ако обжалват днешните определения на ВОС Илхан М. и Милен П. ще се явят пред Варненския апелативен съд на 17 февруари от 11,00 часа.




Още по темата: общо новини по темата: 1
15.02.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Postoyanen-arest-za-dvamata-muzhe-ulicheni-za-ubiistvoto-na-narkodilur-76097
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.