Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изработват в Монетния двор почетните награди на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:54 / 05.02.2009Коментари ()461
3 вида почетни награди на Варна - реверни знаци и карти за легитимиране към тях, ще се изработят в Монетния двор на страната, обяви на редовния си брифинг кметът Кирил Йорданов. Той се надява отличията да бъдат готови до няколко месеца, за да бъдат връчени на 24 май. Заедно с нагръдните знаци удостоените личности ще получат и карти, които предлагат различни бонуси на своите притежатели. Отличените ще имат право да ползват безплатно градския транспорт и библиотечния фонд на Варна, да посещават музеите и спортните обекти. Картите ще им осигуряват и безпрепятствен достъп до общинската администрация навсякъде на територията на общината, пояси градоначалникът.

Той изтъкна, че от 1984 г. насам награда "Варна" е била присъдена на 262-ма души, но реално е връчена на 243-ма от тях, тъй като останалите са починали. Най-много са отличените в сферата на културата - 130, следват наградите в областта на образованието - 117, и на науката - 15.

Със званието "Почетен гражданин" са били удостоени 34-ма души, като награди се връчват на 26-ма от тях. 21 души са отличени с почетен знак с лента на кмета. Наградата се присъжда от 4 години насам.

По данни на Държавната агенция за закрила на детето Варна е на първо място сред 21 общини в страната по относителен дял на регистрирани деца с изявени дарби - 22,5%. София остава на второ място (21 на сто), припомни кметът.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izrabotvat-v-Monetniya-dvor-pochetnite-nagradi-na-Varna-76106
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.