Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Част от служителите в общинските дружества - с по-малки заплати
Автор: Екип Varna24.bg 17:49 / 18.02.2009Коментари ()653
© Varna24.bg
Възнагражденията на контрольорите и членовете на надзорни, управителни съвети и съвети на директорите в едноличните търговски дружества с общинско имущество ще бъдат намалени на две минимални работни заплати месечно. Това решиха общинските съветници на днешното си заседание. Досега директорите и контрольорите на общинските дружества получаваха по 3 минимални заплати, а след промяната, ще вземат по 480 лв.

Емил Радев, председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет, коментира, че още преди година от партията са настоявали възнагражденията да паднат на една минимална работна заплата. "Стигаме до ниво, което може да демотивира хората да работят", репликира председателят на местния парламент Борислав Гуцанов. Радев обаче подчерта, че в едноличните търговски дружества с общинско имущество се извършват одиторски проверки, което намалявало работата на контрольорите, например. "Не е точно така", отвърна Гуцанов.

Предложението на ГЕРБ не бе прието, след като само 7 съветници гласуваха "за", трима се обявиха "против", а 21 се въздържаха.

С 30 гласа "за", трима "въздържали се" и без нито един против, предложението за намаляване на възнагражденията до две минимални заплати, беше прието.

Съветниците решиха още да се създаде комисия, която да установява евентуалното наличие на конфликт на интереси. Председател на комисията ще бъде Валерия Ангелова от БСП.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Chast-ot-sluzhitelite-v-obshtinskite-druzhestva-s-po-malki-zaplati-77867
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.