Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Арабски туристи хвърлиха око на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:04 / 23.02.2009Коментари ()940
40 хиляди души от арабските страни и Турция са проявили интерес към Варна на туристическaта борса EMITT в Истанбул. Това съобщи шефът на търговското дружество на Варненската туристическа камара Валери Гочев. „Изложението в Истанбул е насочено основно към туристите от арабския свят и средиземноморието. Тъй като хората от там няма как да бъдат привлечени у нас с масовия плажен туризъм, затова представихме алтернатива, представляваща интерес за тях. Показахме най-голямото казино по Черноморието, което се намира на Златни пясъци", обясни Гочев. По думите му, чрез добрата презентация, която местните браншовици са направили, има възможност туристите от Турция и арабските страни да бъдат привлечени за хазартен туризъм. „За опознавателен туризъм от Турция всяка година идват едва няколко хиляди души. В страната обаче хазартът е забранен и моментът е много добър да се възползваме от тази особеност в законодателството им", посочи Гочев. С вариететна програма и много атракции са провокирали интереса на посетителите на изложението местните браншовици. За първи път е бил представен успешно и общият туристически черноморски регион с Бургас. Двата града са били разположени на щанд с площ 18 квадратни метра и заедно са се борили за разкриването на нови туристически пазари.

„Гости от тези дестинации могат да се привлекат и по други две направления", коментира Гочев. Той уточни, че това са бизнес и зимен туризъм. Именно за да предложат тези туристически продукти, от изложението в Истанбул са се възползвали и браншовици от София и Банско.

За да се превърнем в утвърдена хазартна дестинация, местните браншовици вече са предприели и конкретни стъпки. Започнали са преговори между летището и две турски авиокомпании за осъществяването на чартърни полети между Варна и Истанбул.

"На изложението разговаряхме с авиопревозвачите и след като се върнахме, ги свързахме с концесионерите на летището", съобщи Гочев. "Засега не знаем в каква насока вървят преговорите, но поне вече сме направили първата стъпка", уточни той.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Arabski-turisti-hvurliha-oko-na-Varna-78498
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.