Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Направиха карта на дърветата в "Младост"
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 23.02.2009Коментари ()678
Всички дървета, храсти и зелени зони в кметство "Младост" са нанесени на специална карта. Схемата, с разположението на растителните видове, е част от мащабната озеленителна програма на района до края на мандата. Освен картовия материал, районната администрация е направила и паспортизация на дърветата и храстите. Те са описани по вид, възраст и състояние.

Анализът е бил направен по микрорайони и показва, че остарялата растителност, нуждаеща се от подмяна, е минимална. В изготвената програма е залегнало и създаването на допълнителни зелени площи около новосъздадените жилищни комплекси. Заради бурното строителство, което се развива в "Младост", администрацията предвижда и допълнително залесяване. Дървета ще бъдат добавени на местата, където зелената система е била ощетена заради новите строежи.

Озеленителната програма предвижда още засаждане на стотици дървета по протежението на големите булеварди в района. Чрез тях ще се образуват зелени пояси, които да изолират шума от автомобилите. Дърветата ще се садят така, че след като израснат достатъчно да представляват естествена преграда между пътните артерии и жилищните блокове.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Napraviha-karta-na-durvetata-v-Mladost-78502
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.