Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Панорама на близкоизточно кино започва от следващата седмица във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:17 / 19.03.2009Коментари ()788
©
От 26 Март 2009 г. до 11 Април 2009 г., в Club Comics от 20:00 часа зрителите във Варна ще имат възможност да видят шедьоври на режисьори от Близкия изток като Мохсен Махмалбаф, Еран Риклис, Юмит Юнал и Самира Махмалбаф.

Панорамата на близкоизточно кино се реализира от АРТИН ВИЖЪН, с подкрепата на сдружение Позор, Община Варна, арт сдружение Перде, Радио Варна, Алианс Франсез, Списание Едно, Художествен музей „Георги Велчев", ДДЛаб, Програмата и медийното партньорство на варненски медии, сред които Varna24.bg.

Откриването е на 26 март с филма "Костенурките могат да летят". Трогателна история за деца, които обезвреждат мини на турско-иранската граница. Всички в малките селца около границата искат да гледат телевизия и да разберат как протичат военните действия в страната. Малкият Соран е единственият, който може да монтира телевизионните антени. Поглед към войната в Близкия Изток, през очите на обикновените селяни, живеещи в малки населени места някъде сред пустошта. „Костенурките могат да летят" е най-награждаваният ирански филм за последните 5 години.


 



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Panorama-na-blizkoiztochno-kino-zapochva-ot-sledvashtata-sedmica-vuv-Varna-81986
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.