Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От утре стартира пролетното почистване на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:13 / 31.03.2009Коментари ()795
© Varna24.bg
Ежегодното пролетно почистване на Варна ще започне утре и ще продължи до края на месеца, съобщи кметът Кирил Йорданов. То ще включи освежаване на зелените площи, рехабилитация на пътната мрежа, монтиране на указателни табели, мерки по подобряване на състоянието на площади, светофарни уредби и осветление. 6 хил. чувала за смет вече са раздадени по районните кметства. Едрогабаритните отпадъци ще бъдат извозвани на 5-ти, 6-ти, 27-ми и 28-ми април.

Чешмите и фонтаните в града ще бъдат пуснати на 15-ти другия месец. Резитба на сухи клони и премахване на опасни дървета ще има на улиците "Любен Каравелов", "Колони" и "Братя Миладинови", както и на бул. "Сливница" и градинката на Севастопол.

Тежки санкции предстоят за строители, които не са почистили прилежащите към обектите си терени, обяви Йорданов. В рамките на Обществения съвет по туризъм, който ще се проведе на 9-ти този месец, ще бъдат обсъдени мерките за успешното провеждане на туристическия сезон, както и за замразяването на строителства, които продължават дейността си след 1-ви май.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ot-utre-startira-proletnoto-pochistvane-na-Varna-83772
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.