Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
При работа с проекти общините активни, но неефективни
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 01.04.2009Коментари ()768
Общините са изключително активни в писането и кандидатстването по проекти, но за жалост в последствие не успяват да ги реализират. Това коментира председателят на Асоциацията за регионално развитие-Варна Георги Будинов по време на заседанието на Регионалния съвет за развитие в Североизточния район. Според него общините разработват много по-качествени проекти от различните неправителствени организации, заети в тази сфера на дейност. Лошото е, че тези проекти не могат да бъдат реализирани заради липсата на административен капацитет. Изобщо най-големият проблем в структурите на общинските и централните административни служби е отсъствието на качествен персонал, смята Будинов.

Най-активни в писането и кандидатстватнето по проекти от Североизточния район са били общините Варна, Аксаково и Аврен, обяви председателят на местната структура на Асоциацията за регионално развитие.

На второто заседание на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район (РСР на СИР) бе обсъдена и приета индикативна програма за работата през 2009 г. В нея са определени и набелязани основните цели и приоритети за дейност на съвета, както и финансовите ресурси, необходими за реализирането на планираните проекти. По искане на областния управител на Добрич, в дневния ред на заседанието бе включено и в последствие подкрепено предложение, свързано с подобряване на инфраструктурата в района. То предвижда извършването на основен ремонт и разширяване на пътя между Добрич и Варна, рехабилитацията на пътната отсечка от областния административен център до курортен комплекс Албена, както и завършването на нов пътен участък в района на с. Батово.

В писмо до участниците в конференцията председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и председателят на Комитета на регионите Люк Ван ден Бранде призоваха местните ръководни власти да информират и организират населението за участие в предстоящия вот за Европейски парламент. В рамките на заседанието се проведе и учредителното събрание на Регионалния координационен комитет към РСР на СИР. Неговата задача ще бъде да осъществява регионална координация на изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pri-rabota-s-proekti-obshtinite-aktivni-no-neefektivni-83912
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.