Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
686 лекари-специалисти сключиха договори с РЗОК – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:19 / 01.04.2009Коментари ()704
686 лекари-специалисти сключиха договори за лечението на варненци с Районната здравноосигурителна каса през 2009 год. Най-голям е броят на акушер-гинеколозите - 68, следвани от невролозите, кардиолозите и очните лекари, хирурзите, показва справка на специалистите, които ще бъдат договорни партньори на здравната каса през тази година. Те ще работят в 108 индивидуални, 16 групови практики, девет диагностично-консултативни центъра и 33 медицински центъра. Само по един лекар специалист е сключил договор с касата за лечение на деца в областта на гастроентерологията, неврологията, психиатрията, пневмологията и фтизиатрията.

Абсолютният брой на договорите с партньорите на касата е 800. 282-ма ще бъдат през тази година общопрактикуващите лекари във Варненска област в индивидуални практики. Броят на груповите практики за изпълнители на извънболнична медицинска помощ е 19, като в тях ще лекуват варненци 45 лекари. С тях общият брой на джипитата в областта през годината ще бъде 327 при одобрени по здравна карта 321.

По време на приключилото договаряне РЗОК - Варна, сключи договори за оказване на болнична помощ по 287 клинични пътеки с 12 болници, с онкодиспансера и с осем центъра за специализирана медицинска помощ с разкрити легла за наблюдение и лечение до 48 часа. По най-много - 232 клинични пътеки, варненци ще бъдат лекувани в университетската многопрофилна болница "Света Марина". Болницата "Света Анна" ще оказва болнична помощ по 177 клинични пътеки, а във Военноморската болница броят на клиничните пътеки за болнично лечение е 161. Само едно лечебно заведение за специализирана извънболнична медицинска помощ с разкрити легла е договорило изпълнението на високоспециализирани медицински дейности. Варненци ще могат да направят необходимите за здравето им изследвания в 15 самостоятелни медико-диагностични лаборатории тази година.



https://www.varna24.bg/novini/varna/686-lekari-specialisti-sklyuchiha-dogovori-s-RZOK-Varna-83958
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.