Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обсъждат значението на фестивалите
Автор: Екип Varna24.bg 09:48 / 02.05.2009Коментари ()705
Значението на фестивалите за изкуството, творците и тяхното място в обществото ще са основните теми, които ще се обсъждат днес на заключителната сесия на второто Европейско ателие за млади фестивални мениджъри. В събитието ще участват Робин Арчър (Австралия), Бернар Февр д'Арсие (Франция), Роуз Фентън (Великобритания), Хюго Де Грийф (Белгия), Неле Хертлинг (Германия), Джонатан Милс (Великобритания).

Анатолий Вапиров, Антони Дончев и Стоян Янкулов ще изнесат концерт в 16 часа. А от 18:30 часа ще започне церемонията по връчването на сертификати на участниците в ателието.

Второто ателие на фестивалния мениджър тази година се провежда от 26 април до 3 май. По време на форума четиридесет и пет млади фестивални мениджъри от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка и от Арабския свят участват в обучение с лекции, индивидуални разговори, групови дискусии, практически задачи и семинари. Ръководителите на Ателието са Бернар Февр д'Арсие (бивш дългогодишен художествен директор на Фестивала в Авиньон), Роуз Фентън (съучредител на Лондонския международен театрален фестивал), Хюго Де Грийф (Генерален директор на Флаже и бивш генерален секретар на АЕФ), Неле Хертлинг (Директор на Програма берлински артисти към DAAD) и още десет други фестивални директори.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obsuzhdat-znachenieto-na-festivalite-88672
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.