Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цонко Цонев: Надявам се Каварна да остане привлекателна за туристите
Автор: Екип Varna24.bg 17:55 / 05.05.2009Коментари ()486
10 000 души са посетили нос Калиакра за последните три дни. Това каза кметът на Община Каварна Цонко Цонев. По думите му - очаква се до края на почивните дни над 20 000 души да минат през Каварна. „Сега, когато все още не е започнал туристическият сезон, направете си сметка - какво посещение е това. Това е много показателно като тенденция и се надявам тази година отново да останем доста атрактивни и да продължим да привличаме хора с културните си мероприятия, с природата и с красотите на Каварна"- посочи той.

Цонев заяви, че в туристическото градче сезонът вече е започнал, въпреки че официалното му откриване ще направи Емир Костурица с концерт на 1 юни.

В Каварна през лятото се очакват туристи от цяла Европа, като най-много ще са от Румъния, следвани от Русия, Беларус, Англия, Полша, Чехия, и Словакия. По думите на Цонев финансовата криза все още не се усеща като фактор. Затова той съди по огромният интерес към рок концертите, които ще се случат това лята в българската столица на рока - Каварна.

Това лято в Каварна ще пеят Глен Хюс, който утре ще изнесе концерт и Емир Костурица, The No Smoking Orchestra, Хедлайнер, Motley Crue, Scorpions и Dream Theater. „Както и други групи като Blind Guardian, Edguy, Cynic. Подготвяме една изненада за траш фестивала в Каварна за месец август. Тя ще бъде обявена на 7 май, една от най-големите в света блек метъл групи ще посети през август Каварна. Изненадата я оставям за по-нататък", посочи кметът на Каварна.

На утрешния 6 май, Гергьовден, Община Каварна отбелязва своя празник.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Conko-Conev-Nadyavam-se-Kavarna-da-ostane-privlekatelna-za-turistite-88963
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.