Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представиха програмата на тазгодишното "Варненско лято"
Автор: Екип Varna24.bg 13:49 / 27.05.2009Коментари ()815
© Varna24.bg
От 1 до 12 юни ще се проведе седемнадесетото издание на Международен фестивал "Варненско лято", съобщиха организаторите на пресконференция. Фестивалът ще представи театралните постановки в три модула: "Селекционирани български спектакли", "Специални поканени спектакли" и "Чуждестранни спектакли". На фестивала ще бъдат представени и много концерти, сценични четения, театрални изложби, работни ателиета и професионални срещи по актуални въпроси в театралните практики в Европа и света.

От българските заглавия се открояват пиеси като "Калигула" на Явор Гърдев, "Родилно петно" на Иван Добчев, "Тихи, невидими хора" на Десислава Шпатова и много други.

С постановки от българска страна ще участват също режисьорите Маргарита Младенова, Лилия Абаджиева, Стефан Москов, Мариус Куркински и др. Специално внимание организаторите обърнаха на японския режисьор Тадаши Сузуки, който ще представи актьорски тренинг на открита репетиция в разговор с публиката. Първоначално е било предвидено изявата да се проведе и в София, но това не се е осъществило. Въпреки това японското правителство е платило разходите по представянето на Сузуки в България, макар и само във Варна, казаха на пресконференцията.
"Кризата може да се задълбочава, но умението да изплуваш над материалното изпълнява висшата функция и мисия на един фестивал, че той е едно духовно тържество", каза Цветана Манева, артистичен директор на изданието на фестивала.

Фестивалът се организира със съдействието на много институционални, неправителствени и бизнес партньори. Благодарение на Столична община- София, от 1997 г. част от събитията на фестивала могат да бъдат представени и в София.

Източник: Агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 4
09.06.2009 »
04.06.2009 »
02.06.2009 »
01.06.2009 »
https://www.varna24.bg/novini/interesno/Predstaviha-programata-na-tazgodishnoto-Varnensko-lyato-92351
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.