Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проф. Балкански на гости в МГ
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 28.05.2009Коментари ()967
Българският професор от Париж Минко Балкански гостува вчера на Математическата гимназия във Варна. Учениците от всички випуски се възползваха от срещата с него, за да разберат трудна или лесна е реализацията на учените зад граница. Професорът ги посъветва да търсят най-добрата възможност за своето развитие, дори тя да е извън родината. Но в същото време им обърна внимание на факта, че парите не са цел, а средство. Когато човек е постигнал върхови постижения, материалната оценка също идва, допълни той. На него и фондацията „Миню Балкански" е кръстен един от компютърните кабинети в гимназията, където преди години професорът е направил дарение.

През 1995 г. ученият създава фондацията "Миню Балкански" в памет на своя баща. Тя развива дейност в областта на информационните и компютърни технологии, дарителска дейност, курсове за повишаване квалификацията на учители по информатика, информационни технологии.

Професорът поздрави МГ със 125-годишния юбилей и четирите награди „Варна" в категориите учител, ученик и учителски колектив на годината. Последното предложение за награждаване беше от Съюза на математиците поради новаторските методи на преподаване през последните години.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Prof-Balkanski-na-gosti-v-MG-92472
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.