Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВСУ удостоен със знака "Ds Label"
Автор: Екип Varna24.bg 12:59 / 01.06.2009Коментари ()858
ВСУ"Черноризец Храбър" е удостоен със знака за европейско дипломно приложение "DS LABEL" за периода 2009 - 2013 година. От всички български кандидатури за знаците DS и ECTS в периода 2009 - 2013 година единствено Варненският свободен университет получава знака DS. Процедурата се провежда с участието на независими експерти, за да се гарантира пълнотата на резултатите от оценяването на европейско ниво. Европейската Изпълнителна агенция, след обсъждане с Европейската Комисия, взима окончателното решение за присъждането на знаците за Европейско дипломно приложение DS и ECTS.

DS-знакът се присъжда на институции, които издават Европейско дипломно приложение на всички завършващи ОКС "бакалавър" и "магистър", в съответствие с разработения от Европейската Комисия, Съвета на Европа и ЮНЕСКО модел.
Знакът DS е документ, който удостоверява качеството на образованието. Европейското дипломно приложение е преди всичко ключова цел на реализацията на Болонския процес. Чрез него се осигурява възможност за по-лесно признаване на квалификациите както в различни страни, така и от работодателите - предпоставка за успешна професионална реализация.

Церемонията по връчването на знака "DS Label" ще се състои в Брюксел на 11 юни 2009 г. Отличените ще получат знаците ECTS и DS в присъствието на г-н Ян Фигел, член на Европейската Комисия, и г-жа Одил Куентин, генерален директор на Генералната дирекция за образование и култура към Европейската Комисия.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/VSU-udostoen-sus-znaka-Ds-Label-93188
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.